Jan 8, 2007

Kas Agloco pole mitte järjekordne scam?

Seda küsivad enamik inimesi, kes asjast esmakordselt kuulevad. Alljärgnevalt mõned mõtted nn. Simmonsi raportist, kus seni kõige põhjalikumalt on Agloco't analüüsitud:
  • Umbes 50 inimest kuulub Agloco arendustiimi, kelle nimed koos elulookirjeldusega on Agloco veebil kirjas.
  • Nendest 8 on Stanfordi MBA-d, lisaks neile palju selliseid inimesi, kes on endale juba ärimaailmas nime teinud - juristid, riskikapitalistid, e-äri eksperdid jne. Ehk sellised inimesed, kes ei saa lubada eluks ajaks oma nime ja reputatsiooni määrimist scam'iga.
  • Tiimi kuuluvad ka sellised mehed, nagu Jim Jorgensen, Sam Flax ja Ray Everett-Church, kõik kolm piisavalt tuntud, et omada wikipedias biograafiat. Põhjus? 1999. a. lõid need mehed AllAdvatage, AGLOCO eelkäija, mis kestis 2 aastat ja kus kasutajatele maksti välja $120,000,000. Ehk kogemusi peaks neile küllaga jaguma, ärimudelit on kõvasti täiustatud ja e-turunduses liikuvad rahad on suuremad, kui ei kunagi varem.
  • Intervjuud pressis – paljud süsteemi loojad on andnud intervjuusid suurimatele online money making blogipidajatele (VentureBeat, John Chow, GigaOM, ja Red Herring).

Aga muidugi esimene asi, mis mina ütlen on see, et kaotada pole ju ka midagi...Raha ei pea sinna sisse panema, sest kõik on tasuta. 5 tundi peab kuus surfima? Pakun, et enamik lugejaid on online 5 tundi päevas nii kui nii :) Nii et kuna kaotada pole midagi, siis mina soovitan küll liituge AGLOCO-ga

No comments: