Jan 8, 2007

Kelle huvi on ennast reklaamida Viewbar'il?

Või õigem oleks vist küsida - kelle huvi see ei oleks? Alljärgnevalt on toodud mõned peamised valdkonnad, mille abil AGLOCO oma kasutajatele raha teenib:

  1. OTSING - iga kord, kui sina kasutad Viewbaris olevat otsingut, saab AGLOCO raha otsingumootori pakkujalt, mille ta jagab hiljem kõigi memberite vahel.
  2. REKLAAM - viewbar näitab ise reklaame, kui inimene klikib reklaamime ja ostab siis midagi, saab AGLOCO vahendustasu, mille ta jagab hiljem kõigi memberite vahel (nt. Amazon maksab 8,5% neile webidele, mis toovad kliente)
  3. TARKVARA tootjad - enamik tootjaid tahab et nende softi või trial versioone downloaditaks ja loomulikult on nad nõus maksma, et oma klientideni viewbari abil jõuda.
  4. TEENUSE pakkujad - paljud online teenusepakkujad maksavad vahendustasu neile, kes toovad uusi kliente (nt. ka skype, paypal, eBay)

Firmad maksavad niigi meeletuid summasid, et oma kasutajateni internetis jõuda. Samas on oma tõeliste klientideni jõudmine väga keeruline.

Viewbari abil saab firma osta koha just selle kasutaja ekraanile, kes tema tootest/teenusest huvitatud on. Kuidas see on võimalik? Viewbar jälgib, mis lehtedel Sa surfad ja pakub vastavalt neile Sulle reklaame...ehk kui loed kuskilt mõnda raamatu ülevaadet, siis tõenäoliselt pakub viewbar Sulle Amazoni kaudu mõnda head pakkumist.

Sellest võib tekkida küsimus, kas Viewbar on on siis spyware? Tegelikult on ta täpselt vastupidine asi, sest enne liitumist on näha kõiki andmeid, mis viewbar Sinult kogub ja Sa ise nõustud sellega. Ehk kui spyware jälgib Sinu tegemisi salaja, siis viewbar jälgib Sind Sinu enda loal. Jällegi, et keegi Sind jälgida võiks peab ta selle eest ju tasu maksma!

No comments: