Jan 8, 2007

Mis asi see AGLOCO ikka on?

Mis on AGLOCO?

Kõik me teame, kuidas YouTube nii populaarseks sai - üks sõber soovitas teistele jne...nüüd on seal 72 milj. kasutajat kuus, 100 milj. videot vaadatakse päevas jne. Kõik me teame, et YouTube müüdi $1,65 biljoni eest. Kõik me teame, et selle raha jagasid omavahel 3 kutti, kes süsteemi lõid, mitte meie, kes süsteemi tasuta reklaamiga populaarseks tegid.

Lühidalt öeldes on tegu uue e-keskkonnaga, nagu YouTube, MySpace, Google või kasvõi meie oma Rate.ee ise. Ainult et erinevalt eelpool mainitutest maksab AGLOCO oma kasutajatele raha. Ja mitte ainult kasutamise vaid ka sõpradele soovitamise eest. Lõpuks ometi loome ise süsteemi, oleme selle omanikud ja saame väärilise tasu.

AGLOCO ärimudel põhineb sellisel asjal nagu Viewbar (pisike riba, mida saab brauseri all servas käima panna). Viewbaril hakkavad jooksma reklaamid, seal on otsingumootor, sealt kaudu saab tellida kaupu eBay'st ja Amazon'st. Ja muidugi firmad maksavad AGLOCO'le, et Viewbarile oma reklaami saada. Ja kuna AGLOCO omanikud on nende kasutajad ehk meie ise, siis selle reklaamitulu jagame omavahel. Ehk kuna me peame nii kui nii vaatama netis erinevaid reklaame ja kasutama otsinguid - miks siis mitte saada selle eest ka tasu?

No comments: