Feb 26, 2007

Liiga hea, et olla tõsi?

Just see on põhiline lause, mida AGLOCO vastased on esitanud. Kui nüüd hetkeks mõelda, siis AGLOCO on ju lihtsalt geniaalne süsteem, kui ainuke vastuargument on see, et AGLOCO on liiga hea asi :)

Natuke tõsisemalt rääkides, siis tegelikult on see „liiga hea, et tõsi olla” suurimaks põhjuseks, miks inimesed ei ole veel liitunud AGLOCO’ga. Lugedes erinevaid foorumeid, siis on väga palju selliseid tekste, et „niisama ei saa peksa ka” ja „tasuta lõunaid pole olemas” jne. Täitsa nõus, need väited on õiged. Aga, AGLOCO ei annagi Sulle raha ju niisama hea pärast.

1. Sa hoiad Viewbar’i oma arvutiekraanil ja AGLOCO maksab Sulle selle eest. Lihtsamalt öeldes, Sinu ekraan on nagu reklaamipind ja AGLOCO rendib sellest tükikese, et seal Viewbar’i abil reklaame näidata. Nii et esiteks annad Sa juba osakese oma arvutiekraanist AGLOCO'le.

Kuna interneti reklaamiturg kasvab meeletutel kiirustel ja firmad otsivad meeleheitlikult viise, kuidas inimestele nähtavaks saada, siis on nad hea meelega nõus maksma, et Viewbar’i kaudu seda saavutada. Ja inimesed saavad firmade poolt makstud reklaamiraha omale, sest reklaami näidatakse ju nende ekraanil.

2. Sa ise valid AGLOCO oma vahendusfirmaks, kes Sinu poolt tekitatud vahendustasud saab ja need Sulle välja maksab. Veel kord - kõik mis Sa netis teed, teenib kellelegi raha. Liitumine suurte netikeskkondadega (eBay, MySpace), tasuta tarkvara alla laadimine (Adobe Acrobat), ostude tegemine (Amazon.com) jne, jne. Tuleta meelde, kust lehelt Sina e-Bay’ga liitusid või Acrobat Reader’i alla laadisid ja saadki vastuse, kes Sinu vahendustasu taskusse pistis.

Nüüd ei pea Sa enam teiste taskuid täitma, Viewbar’i kaudu samade asjade tegemine tähendab seda, et just Sina saad ka vahendustasud endale. Taas kord, Sinu tegevus tekitab vahendustasu, Sina pead selle ka omale saama. Jälle - ei saa Sa raha niisama vaid ise Sa ju teenid selle oma tegevusega.

3. Sina ehitad võrgustikku, AGLOCO maksab Sulle selle eest. Internetikeskkonna väärtuse loovad selle kasutajad ja nende arv. YouTube ei oleks iial saavutanud väärtust 1,65 biljonit dollarit, kui tema kasutajate arv oleks 100 või 1000. Sama on ka AGLOCO’ga, mida rohkem on liikmeid, seda atraktiivsem on keskkond reklaamijate jaoks ja seda suurem väärtus tal on. Ja kui Sina tood AGLOCO’sse liikmeid juurde, siis aitad ka Sina kaasa väärtuse kasvule ja loomulikult pead ka sellest osa saama.

Loodan, et see postitus aitas mõista, et AGLOCO ei ole mingil juhul tasuta lõuna, vaid Sa ise teenid oma tasu välja. Ja veel, Sinu arvuti on Sinu oma, ära lase niisama igasugusi toolbar’e ja muid asju oma arvutiekraanile installida, see ei ole prügikast. Kes tahab Sinu ekraanile reklaami, peab selle eest maksma!!!

No comments: