Jan 23, 2007

Kas Sina ostad internetist?

Küsimus on oma alguse saanud paljude AGLOCO liikmete ja mitte-veel-liikmete murest, et kui nad ei saa enda alla palju liikmeid, kas siis polegi mõtet asjaga tegeleda? Ühelt poolt on liikmete leidmine kinni eestlaslikus tagasi-hoidlikkuses ja teisalt kindlasti ka faktis, et reaalset rahateenimist veel ei käi ja umbusklikumad tahavad esmalt tõestust näha.

Aga asja juurde, AGLOCO abil teenijad on võimalik jagada kahte suuremasse gruppi:
1) Need, kelle all on palju liikmeid ja suur võrgustik (sellest olen blogis palju rääkinud)
2) Need, kes teevad oste e-kaubamajadest, oksjonitelt, või laadivad endale nt. tasulist tarkvara. Eesti näitena võib tuua kohe inimesed, kes kasutavad nt. netikuller.ee-d tehnika soetamiseks. Asi on nimelt selles, et Viewbar saab aru, kui tema kasutaja teeb Viewbari kaudu mingi ostu. Ja nagu varasemates postitutes rääkisin, siis see Viewbar toimib nagu vahendaja, kes saab iga müügi pealt vahendustasu. Aga nüüd kõige tähtsam - ostu teinud kasutaja saab suurema osa vahendustasust enda AGLOCO kontole tagasi. Vaid väiksem osa läheb kõigile teistele AGLCO liikmetele.

Mina soovitan mõelda Viewbar'ist ka kui allahindluse võimalusest. Kuidas? Näiteks, tellid Viewbar'i kaudu amazon.com-ist digikaamera (see on näide, igaüks tellib loomulikult sealt kus tahab), mis maksab 400$. Viewbari kasutamise tõttu saab AGLOCO ostult 8% vahendustasu endale, e. 32$. Ja AGLOCO põhimõtte kohaselt läheb see raha kasutajatele tagasi - nt. 20$ saad sina kui ostu sooritaja ja ülejäänud 12$ läheb teistele AGLOCO liikmetele (täpne jaotus Sinu ja teiste vahel ei ole veel teada).

Kes muidu saab vahendustasu? Ikka see firma, kelle lingi kaudu Sa digikaamerani jõudsid. Aga see firma ei anna ju Sinu pealt saadud vahendustasu Sulle tagasi? AGLOCO annab:)

No comments: