Jun 4, 2007

MONEYBAR väljas, kõik krabama!

Täna siis kauaoodatud päev kätte jõudnud, kus lihtsurelikud saavad omale ViewBari arvutisse laadida ja surfamisega raha teenima hakata. Mina isiklikult olen seda päeva siis täpselt 5 kuud oodanud (liitusin 4. jaanuar).

Vastavaid e-maile oodata ei ole vaja, kõigil liitunutel tuleb oma kontosse sisse logida ja seal ongi kohe nupuke "download viewbar". Ja siis pole muud kui ära installida, käivitada ja oma kasutajanime ning parooliga sisse logida. Kui viewbar'il olev agloco-kiri näitab rohelist tulukest, siis järelikult teenid hetkel raha, kui punane, siis ilmselt sa ei surfa momendil aktiivselt.

Hetkel siis tegemist versiooniga 1.0.0, mis on lihtsustatud versioon ja täieneb peagi. Bar'i saab panna nii ekraani üles kui alla serva, valida on 4 taustavärvi e. skini vahel, lisaks reklaamidele on siis bar'il otsinguvõimalus (sh. google, yahoo, ebay, amazon jpm), kalkulaator, kalender, favorites lingid jpm. Nii et avastamise ja katsetamise rõõmu jätkub.


P.S. Ei maksa ennast pealkirjast segada lasta, tegemist ikka ViewBariga, lihtsalt internetis on tema hüüdnimeks MoneyBar saanud, teadagi mis põhjustel :)

Apr 4, 2007

Tähtsad uudised Viewbar'i kohta

Märkamatult on kätte jõudnud Aprill - ehk siis kuu, millal tuleb välja kaua oodatud Viewbar ja saab hakata lõpuks ometi ka reaalselt raha teenima. Agloco hakkab nüüd saatma e-maile otse igale liikmele, kelle konto on kinnitatud Viewbar'i laadimiseks sobivaks. Nii et kontrollige oma postkasti - sinna tuleb varsti detailne info, kui teil on võimalik Viewbar'i alla laadida. Natuke lisainfot veel:

Download: Nagu varem teada oli, lubatakse liikmetele Viewbari laadimine registreerimise järjekorras. Praegune plaan on see, et kõige esimesena saavad Viewbar'i omale laadida liikmed ID algusega BBBB kuni BBBF (umbes 50,000 liiget). Edasi järgmine grupp registreerijaid, jne (veel kord, iga liige saab personaalse maili, kui tal on võimalik Viewbar'i laadida).

Mitu kasutajat ja 1 Viewbar: Nagu varem on räägitud, saavad mitu liiget kasutada sama Viewbar'i samas arvutis. Seega on vaja arvutisse ainult ühe korra Viewbar laadida, kuna iga liige saab oma ID ja parooliga sisse logida ning seega oma enda surfamise tunde koguda.

Windows versioon: Algselt saab Viewbar'i tõmmata ainult Windows Vista, XP ja 2000 jaoks. Hiljem tulevad juurde ka Linux'i ja Mac'i jaoks versioonid. Kuni selle ajani saavad Linux/Mac kasutajad ehk hakkama, kasutades 5 tunni täis saamiseks mõnda Windows'iga arvutit.

Uuendamine: Viewbar'i versioon v1.0 on tehtud meelega lihtne ja kasutajatele arusaadav. Samas on versiooni sisseehitatud automaatne uuenduse funktsioon, ehk Viewbar ise annab teada, kui on olemas uuem versioon ja Viewbar'i saab kohe update'ida. Ehk siis arvutisse tuleb Viewbar ainult ühel korral laadida.

Reklaamitulud ja -lepingud: Agloco'l on juba praegu sõlmitud lepingud 17 suurema reklaamiagentuuriga (ingl. k. ad networks). Need lepingud pluss veel mõned otsesed diilid suurfirmadega tagavad Viewbar'il näitamiseks tuhandete firmade tuhanded reklaamid. Seega on täielikult ümber lükatud kahtlus, et võib-olla Viewbar ei ole piisavalt atraktiivne reklaamiostjatele ja Agloco ei suuda tagada piisavat reklaamitulu, et liimetele maksta.

Nii et jälgige oma postkasti ja Agloco blogi, sest VIEWBAR ON TULEMAS!

Mar 9, 2007

18 kuni 39 päeva Viewbar'ini

Lõpuks ometi hakati siis ka konkreetsetest tähtaegadest rääkima Aglocos. Enne oli jutt Viewbar'i kohta ikka sellel tasemel, et "ehk märtsis tuleb" ja "kevadel on oodata".

Viewbar'i avalikustamist on siis nüüd oodata 18 kuni 39 päeva pärast. Ehk siis kõige varasem kuupäev on esmaspäev, 26. märts ja viimane tärmin esmaspäev, 16. aprill.

Mina isiklikult olen päris kindel selles, et märtsis teda ei tule, muidu surfavad ju kõik liikmed kohe need 5 tundi märtsi kuu eest täis ja agloco omad peavad ka märtsi eest maksma hakkama. Teisalt on ilmselt ka see 16. aprill selline väga viimane kuupäev, kui siis ka viewbar'i ei paista, on kogu asjal vesi peal...Aga eks ma annan kohe teada, kui veel midagi olulist selgub.

Feb 26, 2007

Liiga hea, et olla tõsi?

Just see on põhiline lause, mida AGLOCO vastased on esitanud. Kui nüüd hetkeks mõelda, siis AGLOCO on ju lihtsalt geniaalne süsteem, kui ainuke vastuargument on see, et AGLOCO on liiga hea asi :)

Natuke tõsisemalt rääkides, siis tegelikult on see „liiga hea, et tõsi olla” suurimaks põhjuseks, miks inimesed ei ole veel liitunud AGLOCO’ga. Lugedes erinevaid foorumeid, siis on väga palju selliseid tekste, et „niisama ei saa peksa ka” ja „tasuta lõunaid pole olemas” jne. Täitsa nõus, need väited on õiged. Aga, AGLOCO ei annagi Sulle raha ju niisama hea pärast.

1. Sa hoiad Viewbar’i oma arvutiekraanil ja AGLOCO maksab Sulle selle eest. Lihtsamalt öeldes, Sinu ekraan on nagu reklaamipind ja AGLOCO rendib sellest tükikese, et seal Viewbar’i abil reklaame näidata. Nii et esiteks annad Sa juba osakese oma arvutiekraanist AGLOCO'le.

Kuna interneti reklaamiturg kasvab meeletutel kiirustel ja firmad otsivad meeleheitlikult viise, kuidas inimestele nähtavaks saada, siis on nad hea meelega nõus maksma, et Viewbar’i kaudu seda saavutada. Ja inimesed saavad firmade poolt makstud reklaamiraha omale, sest reklaami näidatakse ju nende ekraanil.

2. Sa ise valid AGLOCO oma vahendusfirmaks, kes Sinu poolt tekitatud vahendustasud saab ja need Sulle välja maksab. Veel kord - kõik mis Sa netis teed, teenib kellelegi raha. Liitumine suurte netikeskkondadega (eBay, MySpace), tasuta tarkvara alla laadimine (Adobe Acrobat), ostude tegemine (Amazon.com) jne, jne. Tuleta meelde, kust lehelt Sina e-Bay’ga liitusid või Acrobat Reader’i alla laadisid ja saadki vastuse, kes Sinu vahendustasu taskusse pistis.

Nüüd ei pea Sa enam teiste taskuid täitma, Viewbar’i kaudu samade asjade tegemine tähendab seda, et just Sina saad ka vahendustasud endale. Taas kord, Sinu tegevus tekitab vahendustasu, Sina pead selle ka omale saama. Jälle - ei saa Sa raha niisama vaid ise Sa ju teenid selle oma tegevusega.

3. Sina ehitad võrgustikku, AGLOCO maksab Sulle selle eest. Internetikeskkonna väärtuse loovad selle kasutajad ja nende arv. YouTube ei oleks iial saavutanud väärtust 1,65 biljonit dollarit, kui tema kasutajate arv oleks 100 või 1000. Sama on ka AGLOCO’ga, mida rohkem on liikmeid, seda atraktiivsem on keskkond reklaamijate jaoks ja seda suurem väärtus tal on. Ja kui Sina tood AGLOCO’sse liikmeid juurde, siis aitad ka Sina kaasa väärtuse kasvule ja loomulikult pead ka sellest osa saama.

Loodan, et see postitus aitas mõista, et AGLOCO ei ole mingil juhul tasuta lõuna, vaid Sa ise teenid oma tasu välja. Ja veel, Sinu arvuti on Sinu oma, ära lase niisama igasugusi toolbar’e ja muid asju oma arvutiekraanile installida, see ei ole prügikast. Kes tahab Sinu ekraanile reklaami, peab selle eest maksma!!!

Feb 18, 2007

Agloco uudiseid

Olen nüüd tõesti postitamise siin vähe unarusse jätnud, põhjuseid kaks:

1. Olen aidanud oma otsestel referral'itel võrgustikku kasvatada, ehk siis aidanud personaalselt neid, kes maili teel on seda küsinud. Vähemalt nii palju kui olen suutnud.

2. Lähipäevil möödun järgmisest verstapostist - 500 inimest võrgus, see on number, millest alguses ei osanud unistadagi :) seetõttu on käes aeg, kus ma ise aktiivse promomise lõpetan. Tegelikult panen kokku uusi materjale (endale ja oma referral'idele), et siis nendega viewbari tuleku ajal uuesti aktiivselt välja tulla. Samuti on mul paralleelselt käsil mitu reaalselt juba käivat ja raha sissetoovat internetiprojekti, millest tulevikus ka siin kirjutan.

Ja nüüd jõudeski Viewbar'i juurde, agloco ametlikus blogis tuli mõni aeg tagasi teadaanne, et viewbar tuleb ikkagi märtsi esimeses pooles välja. Ühelt poolt on põhjuseks veel testimine (seoses nt. Vista väljatulekuga), teiselt poolt käivad veel läbirääkimised vahendustasude suurendamiseks ja uute koostööpartnerite leidmisks. Selles mõttes olen nendega nõus, et tahaks tõeliselt turvalist ja kindlat viewbar'i ja tahaks. et ka tulude pool oleks 100% kaetud. Samas on muidugi soov reaalset raha teenima hakata ka suur.

Uudiste koha pealt veel, et praeguse seisuga on kindlad raha väljamakseviisid järgmised:
  • bank-to-bank (ACH)
  • PayPal
  • maksed krediitkaartidele (VISA, Mastercard)
  • Tšekk
Käivad läbirääkimised teiste e-maksevahendite kasutuselevõtuks (E-gold ja Moneybookers, mis eestlastele oleks parimad variandid).

Ja see uudis ka, et kuskil nädal tagasi ületas agloco liikmete arv üle maailma 200,000 - nii palju inimesi on juba uues keskkonnas ajal, kui viewbar pole veel väljaski.

Igatahes kuni viewbar'ini tuleb siia blogisse postitusi harvem, maili teel üritan kõigile 24h jooksul vastata. Seni siis liituge ja kasvatage võrgustikku.

Feb 8, 2007

Väike statistika update


Tänane seis, veebruari kuus kasvanud võrk ~10 uut referrali päevas.

Lähipäevadel on lubatud teada anda ka Viewbari täpne väljatuleku aeg, elame-näeme.

Jan 28, 2007

Google'l vesi ahjus

Nüüd on siis Agloco pannud ka suure Google'i tuleviku pärast muret tundma. Esimene käik on siis see, et YouTube hakkab kasutajatega oma reklaamitulu jagama. Lähemalt saab lugeda siit.

See tähendab, et ka Google on aru saanud faktist, et internet läheb suurte firmade käest inimeste kätte. Inimestele ei meeldi, kui neid lollitatakse. Kui YouTube ei oleks vastavat käiku teinud, siis oleks tulnud turule uus tegija, kes jagab kasutajatega reklaamitulud. Ja siis ei kasutaks enam keegi YouTube'i ja 1,65 bilj $ väärtune keskkond oleks teinud internetiajaloo suurima põrumise.

Igal juhul on tegemist järjekordse tõestusega, et kasutajatega tulu jagamise ärimudel on ainuke viis, kuidas ka lähitulevikus internetis tegija olla. Või Agloco't tsiteerides "free is not enough". Kas Sina käiksid tööl tasuta ja vabatahtlikult, eriti kui Sinu tööandja teenib selle pealt meeletut kasumit????

Nii et võta Agloco abil Sulle kuuluv osa internetist siit!


Jan 25, 2007

Kuidas kasvada?

Või siis pikemalt öeldes, kuidas kasvatada oma agloco võrgustikku? Kasutan näitena omaenda statistikat täna hommikuse seisuga:
Nagu näha, siis täpselt 3 nädalaga olen saavutanud 250 liitujat. Aga mitte sellest ei tahtnud ma rääkida, vaid hoopis seda rõhutada, et minu otseste ja kaudsete liitujate suhe on 1/5. Ehk iga otse minu alla liituja toob keskmiselt 5 kaudselt minu alla liitujat. Paljud kurdavad seda, et direct referral'e on küll väga palju, aga võrgustik ei levi sealt edasi. Minu arvamus on, et pole tehtud piisavat selgitustööd.

Mina soovitan ikka, et tee endale AGLOCO põhimõte detailideni selgeks, siis räägi sellest põhjalikult oma lähematele sõpradele-tuttavatele ja küll siis asi ka levima hakkab. Kui Sa hakkad siin mõne teise mehe kombel spämmi saatma, siis esiteks riskid ka oma kasutajakonto kustutamisega, aga teisalt Su võrgustik ei levi edasi. Saad mõne otsese liituja, kes asjast midagi ei jaga, ei viitsi ise uurida ja ilmselt unustab kogu asja mõne päeva pärast. Ja see tähendab, et temast ei saa ka aktiivset liiget, kes Viewbariga surfima hakkaks. Lisaks, lihtsalt üleskutse "liitu tasuta programmiga ja teeni palju raha", tekitab üldjuhul pigem just tõrjuva emotsiooni, mida hiljem on palju raskem ümber kujundada.

Jan 23, 2007

Kas Sina ostad internetist?

Küsimus on oma alguse saanud paljude AGLOCO liikmete ja mitte-veel-liikmete murest, et kui nad ei saa enda alla palju liikmeid, kas siis polegi mõtet asjaga tegeleda? Ühelt poolt on liikmete leidmine kinni eestlaslikus tagasi-hoidlikkuses ja teisalt kindlasti ka faktis, et reaalset rahateenimist veel ei käi ja umbusklikumad tahavad esmalt tõestust näha.

Aga asja juurde, AGLOCO abil teenijad on võimalik jagada kahte suuremasse gruppi:
1) Need, kelle all on palju liikmeid ja suur võrgustik (sellest olen blogis palju rääkinud)
2) Need, kes teevad oste e-kaubamajadest, oksjonitelt, või laadivad endale nt. tasulist tarkvara. Eesti näitena võib tuua kohe inimesed, kes kasutavad nt. netikuller.ee-d tehnika soetamiseks. Asi on nimelt selles, et Viewbar saab aru, kui tema kasutaja teeb Viewbari kaudu mingi ostu. Ja nagu varasemates postitutes rääkisin, siis see Viewbar toimib nagu vahendaja, kes saab iga müügi pealt vahendustasu. Aga nüüd kõige tähtsam - ostu teinud kasutaja saab suurema osa vahendustasust enda AGLOCO kontole tagasi. Vaid väiksem osa läheb kõigile teistele AGLCO liikmetele.

Mina soovitan mõelda Viewbar'ist ka kui allahindluse võimalusest. Kuidas? Näiteks, tellid Viewbar'i kaudu amazon.com-ist digikaamera (see on näide, igaüks tellib loomulikult sealt kus tahab), mis maksab 400$. Viewbari kasutamise tõttu saab AGLOCO ostult 8% vahendustasu endale, e. 32$. Ja AGLOCO põhimõtte kohaselt läheb see raha kasutajatele tagasi - nt. 20$ saad sina kui ostu sooritaja ja ülejäänud 12$ läheb teistele AGLOCO liikmetele (täpne jaotus Sinu ja teiste vahel ei ole veel teada).

Kes muidu saab vahendustasu? Ikka see firma, kelle lingi kaudu Sa digikaamerani jõudsid. Aga see firma ei anna ju Sinu pealt saadud vahendustasu Sulle tagasi? AGLOCO annab:)

Jan 21, 2007

AGLOCO kütab kirgi

Nüüd on siis see hetk, kui AGLOCO on hakanud Eestis suuremat kõlapinda leidmas. Sattusin sellise artikli peale Tarbija24.ee-s, kus ka arvutikaitse guru Aarne Kirna võttis AGLOCO kohta sõna. Artikkel ise siin.

Esiteks muidugi pean ütlema, et artikli aluseks olev nn ahelmeil on tõesti taunimisväärne. Just seetõttu, et AGLOCO-l on väga karm anti-spam poliitika. Nii et kui kellelegi tuleb anonüümne tellimata meil, mis kutsub AGLOCO-ga liituma, siis võite vabalt meilis oleva ref-koodi saata AGLOCO-le ja teada anda, et selle koodiga isik saadab spämmi. Tean ka seda inimest, kes meilis oleva jutu tegelikult kokku pani ja lihtsalt mõnele oma sõbrale saatis. Keegi nendest siiski kuritarvitas seda, võttis inimese nime alt ära ja pani oma ref-koodiga lingi lõppu. Ja siis saatis, kes teab mis meiliaadressidele.

Teiseks natuke juttu selles artiklis oleva eksitava info kohta. Just privaatsuse aspektist rääkides, mis tegelikult AGLOCO jaoks on prioriteet number 1. Nimelt võib Aare Kirna jutust jääda mulje, et tegemist on ühe tavalise nuhkvara e. spyware'ga. Minu arust on nuhkvara pigem ikka selline asi, mis kasutaja teadmata ja salaja on kasutaja arvutis ja jälgib tema tegemisi. AGLOCO Viewbar on ju täiesti vastupidine asi, kasutaja annab ise nõusoleku, et talle võib surfimise ajal reklaame pakkuda. Siin ei saa ju rääkidagi mingist salaja nuhkimisest. Minul näiteks ei ole probleemi lasta omale netis reklaame näidata, kui mulle selle eest makstakse. Ja kellel on probleem, see ärgu loomulikult liituge.

Muide, registreerimisel ei ole vaja isegi oma aadressi kirja panna, rääkimata isikukoodidest, telefoninubrist, krediitkaardiandmetest või millest iganes käsitakse hoiduda. Igatahes tundub, et Eestis on ka nüüd massilisem liitumine alanud. Kes veel tahavad raha teenida reklaamide vaatamise eest ja pole liitunud, siis liituge siin.

Jan 18, 2007

Veel kord ärimudelist

Et kordamine ei ole kunagi kellelegi paha teinud, siis tekkis mul mõte igaks juhuks veel korra AGLOCO põhimõtet seletada, see kord siis skeemi abil:



Seletus:
1. Agloco liige surfib internetis ja kasutab samal ajal Viewbar'i
2. Firmad teenivad kasutaja pealt (otsingute tegemisel, reklaamide vajutamise, ostude sooritamisel)
3. Firmad maksavad selle eest Agloco'le raha, et kasutaja jõuaks Viewbar'i kaudu nendeni või teeb oma ostud Viewbari abil.
4. Agloco jagab saadud tulu oma liikmetele (ka sulle).

Ja veel, küsige aga ikka julgesti lisainfot - agloco@hot.ee!

Jan 15, 2007

88 liiget Agloco's, palju sellega teenib?

Olen nüüd kümme päeva olnud Agloco liige ja paras aeg anda väike ülevaade võrgustikust ning seletada veel kord, miks on kasulik juba praegu liituda.

Need, kes juba on liitunud teavad, et tegemist on statistika lehega, kus kirjas otsesed sinu alla liitujad (direct referrals) ja omakorda sinu liitujate alla liitunud (extended referrals). Nagu näha, on minul siis 88 referral'i, kusjuures ainult 16 otse liitujat. See tähendab, et iga otsese liituja kaudu on minu võrgustikku tulnud keskmiselt tervelt 4,5 uut inimest, mis on väga hea näitaja.

Ok, tore kõik, aga mis see rahas teeb? Kuna Viewbar tuleb alles veebruaris, on seda raske ette prognoosida. Aga katsun seda siiski teha, võttes abiks nn. Simmonsi raporti, kus on kõige tagasihoidlikum stsenaarium Agloco käivitumise kohta. Selle järgi teenib algul iga Agloco member 5-15$ kuus, võtame omakorda miinimumi ehk kasutaja teenib 5$ kuus. Lisaks teenib ta iga oma referrali pealt 1/5 tuludest ehk siis 5$ x 1/5 = 1$ kasutaja pealt.

See tähendab, et kui mul on 88 referrali, siis minu kuu teenistus alguses oleks 5$ + 88$ = 93$, mis ei tee igakuise lisateenistusena sugugi mitte paha. Lisaks, plaanin saada 200 referral'i viewbari väljatuleku ajaks. Ja edasi, kui viewbar on olemas ja ka reaalsed tulemused näha, siis võib vaid arvata, kuidas liitujate arv kasvab.

Nii et nagu näha - kõige targem on alustada täna ja kasvatada ka oma võrgustik!

Liitu AGLOCO'ga siin!

Ja saada mulle mail agloco@hot.ee, aitan ka Sul võrgustiku loomist alustada.

Jan 10, 2007

Asi ju veel ei käi, miks liituda?

See on üks põhiline küsimus, mida mulle on esitatud. Vastus peitub tegelikult põhimõttes, miks AGLOCO üldse prelaunch meetodit kasutab.

Nagu varem rääkisin, on süsteemi tuum Viewbar, kuhu firmad reklaami ostavad. Oletame nüüd, et esmalt oleks lastud välja hoopis Viewbar, ilma varasemalt avalikkusele infot jagamata. Kui palju oleks siis algul kasutajaid? Võb-olla AGLOCO loojate mõned sõbrad, ütleme 100 kasutajat. Edasi, kui paljud firmad ostaksid Viewbar'ile reklaami, et jõuda 100 kasutajani? Teisalt, kui Viewbar'i välja laskmise ajaks on kogutud nt. milj kasutajat, siis on olemas hea baas ja reklaamijate leidmine palju kergem...

Siin on ka AGLOCO see konks, mida paljud ei mõista. Nimelt - mida rohkem kasutajaid, seda rohkem raha süsteem toodab. Vahendustasudena on võimalik välja kaubelda suuremaid %, reklaam jõuab üha suurema kasutajaskonnani, tehakse üha rohkem otsinguid jne. Paljud arvavad, et on mingi kindel stabiilne summa, mis siis jagatakse kasutajate vahel ära, et mida rohkem kasutajaid, seda väiksem on igaühe summa. EI ole, süsteemi tulu sõltub otseselt kasutajate arvust!

Nii et kokkuvõte, mida rohkem kasutajaid on Viewbari väljatuleku ajaks, seda suurem on reklaamijate huvi sinna raha panna! Selge on ka see, et kui juba raha hakatakse reaalselt teenima ja tšekke saama, siis hakkab alles tormilisem liitumine pihta, kuna nähakse, et süsteem toimibki. Ja siis saab oluliseks see, et sina juba asud võrgustiku ülemistel astmetel ja saad uued liikmed enda alla. Nii et tasub liituda juba täna!

Jan 8, 2007

Kas Agloco pole mitte järjekordne scam?

Seda küsivad enamik inimesi, kes asjast esmakordselt kuulevad. Alljärgnevalt mõned mõtted nn. Simmonsi raportist, kus seni kõige põhjalikumalt on Agloco't analüüsitud:
  • Umbes 50 inimest kuulub Agloco arendustiimi, kelle nimed koos elulookirjeldusega on Agloco veebil kirjas.
  • Nendest 8 on Stanfordi MBA-d, lisaks neile palju selliseid inimesi, kes on endale juba ärimaailmas nime teinud - juristid, riskikapitalistid, e-äri eksperdid jne. Ehk sellised inimesed, kes ei saa lubada eluks ajaks oma nime ja reputatsiooni määrimist scam'iga.
  • Tiimi kuuluvad ka sellised mehed, nagu Jim Jorgensen, Sam Flax ja Ray Everett-Church, kõik kolm piisavalt tuntud, et omada wikipedias biograafiat. Põhjus? 1999. a. lõid need mehed AllAdvatage, AGLOCO eelkäija, mis kestis 2 aastat ja kus kasutajatele maksti välja $120,000,000. Ehk kogemusi peaks neile küllaga jaguma, ärimudelit on kõvasti täiustatud ja e-turunduses liikuvad rahad on suuremad, kui ei kunagi varem.
  • Intervjuud pressis – paljud süsteemi loojad on andnud intervjuusid suurimatele online money making blogipidajatele (VentureBeat, John Chow, GigaOM, ja Red Herring).

Aga muidugi esimene asi, mis mina ütlen on see, et kaotada pole ju ka midagi...Raha ei pea sinna sisse panema, sest kõik on tasuta. 5 tundi peab kuus surfima? Pakun, et enamik lugejaid on online 5 tundi päevas nii kui nii :) Nii et kuna kaotada pole midagi, siis mina soovitan küll liituge AGLOCO-ga

Mis loom on Viewbar ja kust seda siis saab?

Naljakas, et AGLOCO ärimudeli tuum - Viewbar ise - on jätkuvalt suure saladuse looriga kaetud. AGLOCO enda lehel on üks screenshot: milline see riba välja näeb:

Selged on mõned asjad:

  1. Viewbar'i saab alla laadida ja kasutada alates veebruarist 2007, praegu on käimas veel testimise periood.
  2. Viewbaril on järgnevad võimalused: otsingumootor, tekstireklaamid, tarkvara alla laadimise võimalus
  3. Kasutaja näeb surfimise ajal Viewbari niimoodi:

Praeguse seisuga saab raha kuni 5 tunni eest kuus, millal Sinu Viewbar aktiivne on. Samuti saad 1/5 iga enda alla liitunu tundide arvust kuus. Saadav tulu sõltub reklaamijatelt saadud summadest. Erinevad prognoosijad pakuvad, et algul on saadav tulu 5$-15$ kasutaja kohta kuus, lisaks siis veel enda alla liitunute poolt saadud tulust 1/5.

Nii et alusta oma võrgustiku loomist kohe praegu, seda rohkem liitunuid on sul veebruariks olemas ja seda rohkem teenid. Liitu siit

Kelle huvi on ennast reklaamida Viewbar'il?

Või õigem oleks vist küsida - kelle huvi see ei oleks? Alljärgnevalt on toodud mõned peamised valdkonnad, mille abil AGLOCO oma kasutajatele raha teenib:

  1. OTSING - iga kord, kui sina kasutad Viewbaris olevat otsingut, saab AGLOCO raha otsingumootori pakkujalt, mille ta jagab hiljem kõigi memberite vahel.
  2. REKLAAM - viewbar näitab ise reklaame, kui inimene klikib reklaamime ja ostab siis midagi, saab AGLOCO vahendustasu, mille ta jagab hiljem kõigi memberite vahel (nt. Amazon maksab 8,5% neile webidele, mis toovad kliente)
  3. TARKVARA tootjad - enamik tootjaid tahab et nende softi või trial versioone downloaditaks ja loomulikult on nad nõus maksma, et oma klientideni viewbari abil jõuda.
  4. TEENUSE pakkujad - paljud online teenusepakkujad maksavad vahendustasu neile, kes toovad uusi kliente (nt. ka skype, paypal, eBay)

Firmad maksavad niigi meeletuid summasid, et oma kasutajateni internetis jõuda. Samas on oma tõeliste klientideni jõudmine väga keeruline.

Viewbari abil saab firma osta koha just selle kasutaja ekraanile, kes tema tootest/teenusest huvitatud on. Kuidas see on võimalik? Viewbar jälgib, mis lehtedel Sa surfad ja pakub vastavalt neile Sulle reklaame...ehk kui loed kuskilt mõnda raamatu ülevaadet, siis tõenäoliselt pakub viewbar Sulle Amazoni kaudu mõnda head pakkumist.

Sellest võib tekkida küsimus, kas Viewbar on on siis spyware? Tegelikult on ta täpselt vastupidine asi, sest enne liitumist on näha kõiki andmeid, mis viewbar Sinult kogub ja Sa ise nõustud sellega. Ehk kui spyware jälgib Sinu tegemisi salaja, siis viewbar jälgib Sind Sinu enda loal. Jällegi, et keegi Sind jälgida võiks peab ta selle eest ju tasu maksma!

Mis asi see AGLOCO ikka on?

Mis on AGLOCO?

Kõik me teame, kuidas YouTube nii populaarseks sai - üks sõber soovitas teistele jne...nüüd on seal 72 milj. kasutajat kuus, 100 milj. videot vaadatakse päevas jne. Kõik me teame, et YouTube müüdi $1,65 biljoni eest. Kõik me teame, et selle raha jagasid omavahel 3 kutti, kes süsteemi lõid, mitte meie, kes süsteemi tasuta reklaamiga populaarseks tegid.

Lühidalt öeldes on tegu uue e-keskkonnaga, nagu YouTube, MySpace, Google või kasvõi meie oma Rate.ee ise. Ainult et erinevalt eelpool mainitutest maksab AGLOCO oma kasutajatele raha. Ja mitte ainult kasutamise vaid ka sõpradele soovitamise eest. Lõpuks ometi loome ise süsteemi, oleme selle omanikud ja saame väärilise tasu.

AGLOCO ärimudel põhineb sellisel asjal nagu Viewbar (pisike riba, mida saab brauseri all servas käima panna). Viewbaril hakkavad jooksma reklaamid, seal on otsingumootor, sealt kaudu saab tellida kaupu eBay'st ja Amazon'st. Ja muidugi firmad maksavad AGLOCO'le, et Viewbarile oma reklaami saada. Ja kuna AGLOCO omanikud on nende kasutajad ehk meie ise, siis selle reklaamitulu jagame omavahel. Ehk kuna me peame nii kui nii vaatama netis erinevaid reklaame ja kasutama otsinguid - miks siis mitte saada selle eest ka tasu?

Eesti Agloco Blog

Eesti Agloco Blog on loodud selleks, et jagada eesti keelset informatsiooni uue interneti keskkonna kohta, millest tõotab tulla 2007. aasta kõige kuumem sait.

Ma olen küll erinevates foorumites ja kodulehtedel seda võimalust lühidalt tutvustanud, kuid nüüd keskendun regulaarselt info avaldamisse Agloco arengust.

Samuti on käesolev blogi eesmärk aidata ehitada üles eestlaste oma Agloco network e. võrgustik ja üheskoos saada osa interneti reklaamiäris liikuvatest summadest. Ja muidugi kõik küsimused on teretulnud - agloco@hot.ee